łyżka mąki łyżka masła 0,5 szklanki bulionu (drobiowy) 2 łyżeczki musztardy (rosyjska) 2 łyżki gęstej śmietany sól, pieprz Przygotowanie Cebulę kroimy w drobną kostkę, pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Składniki na kotlety mielone w sosie musztardowym: 0,5 kg mięsa mielonego (dałam wieprzowo-wołowe) 6-7 pieczarek cebula 2 ząbki czosnku kajzerka bułka tarta jajko sól, pieprz Sos: Kotlety smażymy na rozgrzanym tłuszczu z oby stron na złoty kolor. Przepis na pieczarkowe kotlety mielone w sosie musztardowym. Polecam na obiad albo jako imprezową przekąskę na ciepło. Mięso mielone wkładamy do miski, dodajemy jajko, odciśniętą i rozdrobnioną kajzerkę, pieczarki, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Cebulę z pieczarkami podsmażamy na oleju, następnie odstawiamy do przestygnięcia. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.