środa, 21 października 2015 Tort STO LAT BISZKOPT: Jajka – 4 szt Cukier – ¾ szkl Cukier waniliowy -1 op Sól- szczypta Mąka pszenna – ¾ szkl Mąka ziemniaczana – ¼ szkl Proszek do pieczenia –1 łyżeczka KREM: Jajka – 5 szt Cukier – 1 szklanka Margaryna – 200g Masło prawdziwe – 400 g Alkohol – 4-5 łyżek DODATKOWO: Koraliki cukiernicze Barwnik spożywczy BISZKOPT: Białka oddzielić od żółtek, ubić je na sztywną pianę z odrobiną soli, następnie wsypać cukier i cukier waniliowy oraz po jednym żółtku i miksować. W drugiej misce zmiksować margarynę z masłem i dodawać po 1 łyżce przestudzonej masy jajecznej i po odrobinie alkoholu.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://camillawkuchni.blogspot.com/2015/10/tort-sto-lat.html