Dzisiaj zaproponuje wam lekki jogurtownik :) Składniki na tortownicę 18 cm Spód: - 100 g biszkoptów - 50 g masła Masa jogurtowa: - 600 g jogurtu naturalnego lub mieszanki greckiego z naturalnym w temp. pokojowej ! - 80 g czekolady mlecznej - od 80-100 g cukru pudru (zależy czy lubimy słodkie czy bardziej słodkie ciasta) - 4 łyżeczki żelatyny z małą górką + 7 łyżek bardzo gorącej wody 1. Niestety chęć na ciasto nie mija więc przychodzą wtedy alternatywne wyjścia, bardzo smaczne wyjścia, a są to pyszne ciasta na zimno bez pieczenia :) Do czekolady dodajemy po 2-3 łyżki jogurtu hartując ją w ten sposób, następnie masę jogurtową dzielimy na dwie części. Biszkopty kruszymy i łączymy z masłem, następnie wylepiamy nimi tortownicę która wcześniej wykładamy folią spożywczą i chowamy na czas przygotowania jogurtów do lodówki. 2. Jogurty przekładamy do miski. 3. Żelatynę zalewamy gorącą woda i mieszamy do rozpuszczenia, następnie odstawiamy ją do lekkiego przestygnięcia. 4. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną.