Na szybki wiosenny obiad polecam szparagi, jajko sadzone i dla wielbicieli dodatkowo ziemniaki z koperkiem :) Składniki: (dla 2 osób) - pęczek zielonych cienkich szparagów, - pęczek zielonych cienkich szparagów, - 6 ziemniaków, - 5-6 jajek, - 1/2 pęczku koperku, - sól, pieprz. Do wrzącej wody wrzucamy szparagi na 10-15 min, w zależności czy lubimy jeść bardziej miękkie czy twardawe. Szparagi myjemy, odcinamy zdrewniałe końcówki łodyg (zielonych nie trzeba obierać), zagotowujemy wodę, solimy. Aby nie straciły pięknego zielonego koloru, po ugotowaniu możemy zlać je zimną wodą.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://anamarisworld.blogspot.com/2017/05/szparagi-z-jajkiem-sadzonym-na-szybki.html