Spaghetti z tuńczykiem – rybna wersja dla wegetarianów i nie tylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie. Pomidory z tuńczykiem gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając, żeby woda z pomidorów odparowała. Doprawić pomidory solą i pieprzem, a gdy zmiękną rozgnieść na papkę, dodać tuńczyka odsączonego z zalewy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kuchniawedwoje.pl/spaghetti-z-tunczykiem/