Pesto z czosnku niedźwiedziego

Agata
Obiad
19.04.2017 17:47
Pesto z czosnku  niedźwiedziego

Pesto z czosnku niedźwiedziego Składniki: pęczek listków czosnku niedźwiedziego 1 łyżka orzeszków ziemnych 1 łyżka sezamu 1 łyżka ziaren słonecznika sól ok 1/4 szklanki oliwy z oliwek EV Wykonanie: Wszystkie składniki pesto wrzucamy do pojemnika, blendujemy. Na blogu znajdziecie też przepis na: faszerowane jajka z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim sałatkę z ziemniakami i czosnkiem niedźwiedzim W tym roku po raz pierwszy mam swój własny czosnek niedźwiedzi. Tak naprawdę wszystko zależy od Waszego gustu: czy lubicie pesto gęste czy też rzadsze; czy gładkie czy też z wyczuwalnymi kawałkami ziaren czy orzeszków ? Wyszło pysznie, własnie zjadłam je z makaronem, odrobiną dobrej oliwy z oliwek i oczywiście świeżo startym parmezanem 😍. Zrobiłam z nich pesto z dodatkiem różnych ziaren i orzeszków ziemnych. Ta aromatyczna roślina ma wszystkie właściwości popularnego czosnku, ale przewyższa go jeśli chodzi zawartość niektórych substancji, na przykład siarki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kulinarneprzygodygatity.pl/2017/04/pesto-z-czosnku-niedzwiedziego.html