2 czubate łyżki dobrego ciemnego kakao 3/4 szkl cukru 1 szkl mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 24 x 36 cm Masa Serowa: 1 kg twarogu zmielonego trzykrotnie lub jak w moim przypadku wiaderkowy - polecam Piątnice 5 jajek 150 gr masła 3/4 szkl cukru pudru lub 1 szkl jeśli lubicie bardziej słodki sernik zapach waniliowy lub pomarańczowy - jeśli lubimy Polewa Czekoladowa: 200 g deserowej czekolady 50 g masła Pyszny sernik który pięknie prezentuje się na świątecznym stole. 1. Masło ucieramy razem z połowa cukru ze szklanki (cukier dzielimy sobie tak aby zostało nam go trochę tez do utrwalenia białek).2. 1. Jajka z cukrem ubijamy na puszysta masę. 3. Białka ubijamy ze szczypta soli, pamiętając aby pod koniec ubijania dodać resztę cukru która utrwali piane. 6. Na miejsca z serem układamy pozostałe paski i zalewamy reszta masy. 5. Blaszkę w której piekliśmy murzynka wykładamy nowym papierem do pieczenia. Przepis na murzynek: 3 duże lub 4 małe jajka Pieczemy w temp 180 stop przez 25-30 min.