Składniki: Sposób przygotowania: - 2 kubki gęstej kwaśnej śmietany (każdy po 400 g) - 8 jajek - 2 słoiczki chrzanu - 2 łyżki musztardy sarepskiej - sól, pieprz - cukier Chrzan wyciągamy ze słoiczka. Odciskamy na sitku z nadmiaru wody (bardzo ważne, wpływa to na gęstość sosu). Sos chrzanowy jest bardzo prosty w wykonaniu i robi się go z łatwo dostępnych i tanich składników. Od lat w moim rodzinnym domu na wielkanocnym stole króluje sos chrzanowy. Doprawiam do smaku solą, pieprzem i cukrem. źródło: przepis rodzinny Ilość porcji: ok. 6-8 Czas przygotowania: ok. 30 minut Mam nadzieję, że i Wam zasmakuje i na stałe zagości na Waszych świątecznych stołach. Może wszystkich zaskoczę, ale ja z kolei nie wiedziałam co to jest sos tatarski. Jest to sos całkiem odmienny do znanego wszystkim i bardzo popularnego sosu tatarskiego .