Zapiekany łosoś składniki: filet z łososia 1/2 czerwonej cebuli garstka natki pietruszki Sos 1/2 łyżeczki imbiru 1/2 łyżeczki czosnku 1 łyżeczka miodu 2 łyżeczki brązowego cukru 1/2 łyżeczki octu ryżowego 2 łyżeczki skrobi kukurydzianej 2 łyżki sosu sojowego 5 łyżek wody Dzisiaj przygotowałam łososia w sosie Teriyaki, którego podałam z kaszą bulgur i z brokułem, na którego kiedyś pewnie bym nawet nie spojrzała ;) Proponuję sprawdzić również inne przepisy na łososia: Zapiekany łosoś wykonanie: Wszystkie składniki sosu należy dokładnie wymieszać w rondelku i podgrzać aż wszystkie składniki się dokładnie połączą. Łososia pokroić na mniejsze cząstki, cebulę pokroić na piórka a natkę pietruszki posiekać.