1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka wody 1 jajko 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka curry 1 płaska łyżeczka ziół prowansalskich sól i pieprz do smaku olej rzepakowy do smażenia *szklanka = 250ml Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym – Wykonanie: Od każdego filetu piersi z kurczaka odciąć polędwiczkę, a pozostałą pierś pokroić na 2-3 mniejsze kotlety i lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Polecam również przepisy na kotlety siekane i na kotlety zapiekane z pieczarkami i serem ;) Piersi z kurczaka w cieście czosnkowo-ziołowym – Składniki: 2 duże filety z piersi kurczaka (ok. 500-600g) Po tym czasie wyjąć mięso z lodówki i tak otoczone w cieście naleśnikowym smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.