Owocowy sorbet na patyku

Ewelina
05.07.2013 6:54
Owocowy sorbet na patyku

Przepis

Warstwa zielona:

4 kiwi

cukier do smaku

odrobina soku z cytryny

Kiwi obrać, pokroić w kawałki, zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem. Włożyć do foremki. mrozić 1 h po czym przygotować następną warstwę.W połowie mrożenia włożyć patyczek. Można go włożyć od razu, ale wtedy jest ryzyko, ze za bardzo opadnie, bądź się przekrzywi.

Warstwa żółta:

6 świeżych brzoskwiń lub mango

1/2 szklanki wody mineralnej

cukier do smaku

odrobina soku z cytryny

Brzoskwinie lub mango obrać, pokroić w kawałki, zmiksować z sokiem z cytryny, wodą i cukrem. Włożyć do foremki na zieloną warstwę. mrozić 1 h po czym przygotować następną warstwę.

Warstwa czerwona:

300 g truskawek

1/2 szklanki wody mineralnej

cukier do smaku

odrobina soku z cytryny

Truskawki zmiksować z sokiem z cytryny, wodą i cukrem. Włożyć do foremki na żółtą warstwę. Zmrozić.