Przepis
Warstwa zielona:
4 kiwi
cukier do smaku
odrobina soku z cytryny
Kiwi obrać, pokroić w kawałki, zmiksować z sokiem z cytryny i cukrem. Włożyć do foremki. mrozić 1 h po czym przygotować następną warstwę.W połowie mrożenia włożyć patyczek. Można go włożyć od razu, ale wtedy jest ryzyko, ze za bardzo opadnie, bądź się przekrzywi.
Warstwa żółta:
6 świeżych brzoskwiń lub mango
1/2 szklanki wody mineralnej
cukier do smaku
odrobina soku z cytryny
Brzoskwinie lub mango obrać, pokroić w kawałki, zmiksować z sokiem z cytryny, wodą i cukrem. Włożyć do foremki na zieloną warstwę. mrozić 1 h po czym przygotować następną warstwę.
Warstwa czerwona:
300 g truskawek
1/2 szklanki wody mineralnej
cukier do smaku
odrobina soku z cytryny
Truskawki zmiksować z sokiem z cytryny, wodą i cukrem. Włożyć do foremki na żółtą warstwę. Zmrozić.