Składniki: Biszkopt: - 5 jajek - szklanka cukru - 2 budynie czekoladowe - 1 łyżeczka kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 3/4 szklanki mąki tortowej - 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej Masa: - 660 ml śmietany kremówki 30% - 4 serki bananowe (po 150 g każdy) - 3-4 łyżki cukru - 5 łyżeczek żelatyny - W około 1/3 szklanki zimnej wody mieszamy żelatynę i zostawiamy do napęcznienia, po tym czasie rozpuszczamy w mikrofali lub kąpieli wodnej. Sposób wykonania: - Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy je na sztywno, po czym dodajemy cukier. - Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, po czym dodajemy powoli serki i cukier. - Tak przygotowaną masę wykładamy na dużą blachę (37 cm x 26 cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Mieszamy, by ostygła po czym wąskim strumieniem wlewamy ją do naszej śmietanowej masy, ciągle miksując.