Pączki z masą krówkową

Małgorzata
Desery
23.02.2017 13:41
Pączki z masą krówkową

Składniki ciasto 4 szkl mąki 10 żółtek 125 g cukru 70 g drożdży 80 g rozpuszczonego masła ok, 1 szkl ciepłego mleka 1/4 szkl spirytusu dodatkowo masa krówkowa czekoladowa cukier puder do posypania olej rzepakowy do smażenia 1. Drożdże rozpuszczamy w odrobinie ciepłego mleka z 1 łyżką cukru. Następnie przekładamy je na stolnice, zagniatamy i wałkujemy na grubość ok. 1,5- 2 cm. 4. Smażymy pączki na średnio rozgrzanym oleju z obu stron. Puszyste, miękkie i pyszne pączki z masą krówkową o smaku czekoladowym. Dodajemy ok. 2-3 łyżki mąki. Gładkie ciasto przykrywamy ścierką i odstawiamy aż podwoi swoją objętość. Do mąki dodajemy żółtka, wyrośnięty zaczyn i resztę cukru.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2017/02/23/paczki-z-masa-krowkowa/