KARPATKA INACZEJ

Ewelina
Ciasta
17.02.2017 9:55
KARPATKA INACZEJ

Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 210 stopni i pieczemy i pieczemy przez 10 minut, następnie zmniejszmy temperaturę do 200 stopni i pieczemy jeszcze ok 20 minut do momentu uzyskania złotego koloru. KREM - 600 ml kremówki - ok 40 g cukru pudru ( jeżeli chcecie bardziej słodki dodajcie więcej) - 1 serek mascarpone SPOSÓB PRZYGOTOWANIA W misie miksera umieszczamy śmietanę i zaczynamy ubijać. Gdy już ciasto będzie zimne umieszczamy go w misie miksera i ucierając na najwyższych obrotach dodajemy po jednym jajku. Z podanej ilości pieczemy dwa blaty, (Ja upiekłam dwa naraz w termoobiegu. - 1 szklanka wody - 1/2 kostki Kaśki - 1 szklanka mąki - 5 jajek SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojetorcikowo.blogspot.com/2017/02/karpatka-inaczej.html