Kurczak z brokułem w domowym sosie teriyaki

Małgorzata
Obiad
17.02.2017 9:15
Kurczak z brokułem w domowym sosie teriyaki

Sos teriyaki: 100 ml wody 50 ml sosu sojowego (ciemnego) 1 łyżka miodu 1 łyżeczka octu ryżowego 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżeczka startego świeżego imbiru 3 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) do zagęszczenia: wymieszane 4 łyżki wody + 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej PRZYGOTOWANIE SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja 480 kcal) 2 woreczki ryżu basmati 600 g mięsa z udek kurczaka 1 szt. brokuła - 500 g 1,5 łyżki oleju sezamowego sól, pieprz podprażony na suchej patelni sezam - 1 łyżka Smacznego :) 1 porcja - 480 kcal: - białka - 35 g - tłuszcze - 7 g - węglowodany - 52 g - błonnik - 4,75 Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie źródło inspiracji Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy al dente - 4-5 minut w osolonym wrzątku - odcedzamy i hartujemy kilka minut w zimnej wodzie (zachowuje wtedy piękny kolor i sprężystość).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2017/02/kurczak-z-brokuem-w-domowym-sosie.html