Komosę ryżową gotujemy w lekko osolonej wodzie lub w bulionie warzywnym. Między czasie komosę ryżową mieszamy z oliwkami, pesto, pomidorkami, pokrojonym serem i dwiema łyżkami soku pomidorowego. Oczyszczoną paprykę pieczemy przez 10 minut w 220 stopniach. Podlewamy resztą soku i pieczemy 15 minut w 220 stopniach. Dziś na obiad- faszerowana, zapiekana papryka z komosą ryżową. Komosa ryżowa jest bogatym źródłem białka, zdrowych kwasów tłuszczowych oraz wielu witamin i minerałów. Papryka, to warzywo bogate w witaminy i minerały. Paprykę kroimy na pół, oczyszczamy. Czarne oliwki - 1/2 szklanki Pomidorki koktajlowe - 1 szklanka.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://fit-kolezanka.blogspot.com/2017/02/faszerowana-papryka-z-komosa-ryzowa.html