Polecam Wam także: – sałatka z kaszą bulgur i łososiem – sałatka gyros – sałatka tabbouleh – sałatka z kurczakiem i oscypkiem – sałatka z kurczakiem i kaszą pęczak – sałatka cezar z kurczakiem – sałatka z kaszą gryczaną niepaloną – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie sałatka z roślin strączkowych z łososiem Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut + gotowanie warzyw strączkowych Składniki: – 1/2 szklanki strączków: np soczewicy, ciecierzycy, niewielkiej fasoli czerwonej lub białej – 1 czubata łyżka posiekanej natki pietruszki – 1 łyżka octu jabłkowego – 2 łyżki oliwy – 1 łyżeczka musztardy sarepskiej – szczypta soli i pieprzu – kilka plasterków wędzonego łososia – 1 jajko – 1 łyżka octu Przygotowanie: Mam nadzieję, że moimi poprzednimi przepisami na sałatki namówiłam Was na jedzenie strączków. Przełóżcie na talerz i na strączkach ułóżcie płaty wędzonego łososia. Za pomocą łyżki zróbcie wir w garnku w gotującej się wodzie. Z octu jabłkowego, oliwy, musztardy i odrobiny soli oraz pieprzu przygotujcie sos. Do przygotowania tej sałatki możecie użyć dowolnych strączków: soczewicy, ciecierzycy, fasoli, a najlepiej wszystkich po trochę 🙂 Strączki namoczcie i ugotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Czas gotowania poszczególnych ziaren jest inny, dlatego mieszanka nigdy nie udaje się tak jak powinna.