Sernik z czekoladowym musem

Piotr
Ciasta
23.01.2017 21:36
Sernik z czekoladowym musem

Składniki: Sernik: ciastka czekoladowe 240 g g roztopione masło 40 g* twaróg 700 jajka 3 szklanka śmietana 30% 1 niepełna szklanka cukier łyżki cukier z wanilią 2 łyżki mąka pszenna 4 Mus czekoladowy czekolada gorzka 100 g czekolada mleczna 100 g łyżki likier kawowy 2 łyżki woda 2 masło 30 g jajka 3 łyżki cukier 4 śmietana 30% 100 ml Opcjonalnie: borówki amerykańskie 200 g czekolada gorzka 100 g * 3-kronie zmielony. Sernik z czekoladowym musem - przepis Sernik z czekoladowym musem na czekoladowym (ciasteczkowym) spodzie. Obłędny sernik na czekoladowym (ciasteczkowym) spodzie z puszystym, jeszcze bardziej czekoladowym musem. Pieczemy w kąpieli wodnej (umieszczając naszą formę w większej wypełnionej do połowy wodą) w temperaturze 150-160 stopni przez ok. 50 minut. Po tym czasie może już z powodzeniem cieszyć podniebienia na każdej okazji lub absolutnie bez żadnej okazji. Sernik z czekoladowym musem to idealny patent na poniedziałek. Doskonały przepis na sernik z musem czekoladowym :) Dodajemy jajka, śmietanę, cukier, cukier z wanilią i mąkę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem z masłem, likierem i wodą. Wykonanie Ciasteczka (z nadzieniem) umieszczamy w naczyniu blendera i dokładnie rozdrabniamy. Żółtka i połowę ubitych białek delikatnie mieszamy z ostudzoną masą czekoladową. Sernik pozostawiamy w lodówce na 12 godzin do stężenia.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.www.pogotujmy.pl/przepis/sernik-z-czekoladowym-musem/