Sposób przygotowania: - 70 dag schabu - 50 dag pieczarek - 1 czerwona cebula - szklanka czerwonego wytrawnego wina - 3 łyżki śmietany - łyżka oregano - łyżka tymianku - sól, pieprz - smalec Schab można usmażyć w panierce , lub podać duszony w sosie . Wieprzowinę przygotowaną w ten sposób podaję w towarzystwie ziemniaczanych talarków i sałaty. Sposobów na przygotowanie tego rodzaju mięsa jest wiele. Smażymy na smalcu na złoty kolor. Przepisów na przygotowanie schabu jest wiele. Schab duszony w winie to danie wykwintne. Schab kroimy w cienkie plastry. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: ok. 1, 30 h Cebulę kroimy w piórka. Dodajemy pokrojone na połówki pieczarki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://pobitegarybarbary.blogspot.com/2017/01/schab-z-pieczarkami.html