Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie

Małgorzata
Boże Narodzenie
15.12.2016 9:17
Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie

SKŁADNIKI (dla 4 osób - 1 porcja -265 kcal) 500 g polędwiczki wieprzowej 1 łyżka mąki (u mnie razowa) 1 biała cebula 300 g borowików (u mnie mrożone) 100 ml białego wina wytrawnego 100 ml śmietany 18 % 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę ( w temperaturze pokojowej) kroimy na 2,5 cm plastry, które obtaczamy w mące. Smacznego :) 1 porcja- 265 kcal - białko - 30 g - tłuszcze - 12 g - węglowodany - 10 g - błonnik - 2,75 g Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://mojekuchennerewelacje.blogspot.com/2016/12/medaliony-wieprzowe-z-borowikami-na.html
Moje Kuchenne Rewelacje

Moje Kuchenne Rewelacje

Małgorzata