Nadzienie pieczarkowe - około 300-400 g pieczarek - 1 jajko - 1/2 średniej cebuli - 1 łyżka bułki tartej np domowej roboty - sól, pieprz, czosnek granulowany do smaku 1. Pieczarki ścieramy na tarce i przesmażamy, w połowie smażenia dodajemy cebulkę i smażymy do jej zeszklenia, przyprawiamy także solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (możemy użyć świeżego czosnku, podczas smażenia dodać go razem z cebulką ) Składniki na blaszkę od piekarnika: Nadzienie pieczarkowe 1. Pieczarki ścieramy na tarce i przesmażamy, w połowie smażenia dodajemy cebulkę i smażymy do jej zeszklenia, przyprawiamy także solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym (możemy użyć świeżego czosnku, podczas smażenia dodać go razem z cebulką ) Składniki na blaszkę od piekarnika: - 3 jajka - 250 g sera np. gouda, edamski lub podlaski - 3 czubate łyżki majonezu <- klik ( użyłam domowej roboty ) - 1/2 kg filetów drobiowych - przyprawa do kurczaka ( użyłam Prymat ) - olej do wysmarowania papieru do piecz. Następnie zawiniętą roladę, zawijamy w papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na 30-40 min. Następnie zawiniętą roladę, zawijamy w papier do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stop na 30-40 min. 2. Filety rozcinamy w połowie i rozbijamy cienko, przyprawiamy i na czas przygotowania ciasta serowego chowamy je do lodówki. 2. Filety rozcinamy w połowie i rozbijamy cienko, przyprawiamy i na czas przygotowania ciasta serowego chowamy je do lodówki. Teraz wykładamy na niego ściśle filety, tak na 3/4 długości oraz rozkładamy farsz pieczarkowy. Teraz wykładamy na niego ściśle filety, tak na 3/4 długości oraz rozkładamy farsz pieczarkowy. 3. Ser ścieramy na średnich oczkach, dodajemy rozkłócone jajka oraz majonez - mieszamy wszystko. 3. Ser ścieramy na średnich oczkach, dodajemy rozkłócone jajka oraz majonez - mieszamy wszystko. Od razu po wyjęciu z pieca, delikatnie odrywamy papier od ciasta serowego. Od razu po wyjęciu z pieca, delikatnie odrywamy papier od ciasta serowego. Pieczemy je w około 170-180 stopniach przez 25-30 min do ze złocenia.