Porcja ok 60 sztuk Składniki: 500 g zmielonych migdałów 450 g cukru pudru 1 łyżka cynamonu 5 białek 1 łyżka nalewki pomarańczowej Przygotowanie: Białka ubić na sztywną pianę i dodać cukier puder. Ciasto przykryć i wstawić do lodówki na 1h. Stolnicę lekko oprószyć cukrem i rozwałkować ciasto na grubość ok 1 cm. Gwiazdeczki pokryć pozostałym lukrem i dostawić ciastka na 12 h do wysuszenia w temperaturze pokojowej (najlepiej na całą noc). Świetnie nadają się jako jadalna ozdoba choinkowa, wystarczy zrobić w nich dziurkę przed upieczeniem wykałaczką albo jak kto woli tradycyjne ciasteczka do chrupania. Z placka wycisnąć foremką gwiazdki i łożyć je na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
https://niezlymlynek.blogspot.de/2016/12/swiateczne-gwiazdki-cynamonowe.html