Świąteczne mini keksy

Ewelina
Ciasta
10.12.2016 10:58
Świąteczne mini keksy

Bardzo polecam… Świąteczne mini keksy Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka cynamonu po 1/3 łyżeczki zmielonego imbiru, goździków, gałki muszkatołowej, kardamonu 2 łyżki zmielonych migdałów Bakalland 170g miękkiego masła 140g cukru 3 duże jajka 180g rodzynek sułtańskich Bakalland 130g suszonej żurawiny Bakalland 50g poszatkowanych orzechów 90g mieszanki keksowej Bakalland (możemy zastąpić poszatkowanymi, kandyzowanymi owocami) skórka starta z 1 cytryny skórka starta z 1/2 pomarańczy sok wyciśnięty z 1 cytryny sok wyciśnięty z 1/2 pomarańczy 3 łyżki rumu lub brandy Ciasto przełożyć do formy na muffiny posmarowanej masłem i posypanej mąką, nakładając do każdej foremki do pełna (będzie 12 mini keksów; ciasto bardzo mało rośnie, więc proszę się nie martwić, że w foremce jest za dużo ciasta). 3. Masło utrzeć z cukrem, ucierać mikserem ustawionym na najwyższe obroty przez około 3 minuty. Zapraszam na bogate, świąteczne mini keksy z dużą ilością bakalii, które dostałam od marki Bakalland. Mini keksy są aromatyczne, troszkę cytrusowe, z dodatkiem korzennych przypraw, pycha! Następnie dodawać po jednym jajku, po każdym dodaniu wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Na każdym ciastku z wierzchu poukładać blanszowane migdały. Ciastka przechowujemy w szczelnym opakowaniu, przepis na 12 mini keksów.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://malacukierenka.pl/swiateczne-mini-keksy.html