Pałki kurczaka w serowej panierce

Anna
Obiad
28.11.2016 14:56
Pałki kurczaka w serowej panierce

Spróbujcie,z pewnością nie pożałujecie. 1kg - 1,5 kg pałek z kurczaka Marynata: Panierka: - 6 łyżek oliwy - 4 łyżki octu winnego - 5-6 ząbków czosnku - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka oregano - 1/2 łyżeczki chili - 1 szklanka bułki tartej - 10 dag drobno startego parmezanu - 3 łyżeczki czosnku niedźwiedziego Przygotować marynatę : obrać czosnek,przecisnąć przez praskę,dodać pozostałe składniki marynaty - dokładnie wymieszać. Umyte i osuszone pałki kurczaka umieścić w naczyniu,polać je marynatą,dokładnie natrzeć,przykryć i wstawić do lodówki na minimum 3 godziny ( u mnie zawsze ok 5 godzin).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2016/11/paki-kurczaka-w-serowej-panierce.html