Zupa cebulowa z kiełbasą

Magdalena
Zupy
23.11.2016 21:25
Zupa cebulowa z kiełbasą

Zupa w sam raz na tę porę roku 😉 Składniki: 6-7 cebul 1 ząbek czosnku 1,5 litra bulionu 1 szklanka białego wina 1 łyżka mąki ok. 250 g kiełbasy wędzonej 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczka kminku mielonego liść laurowy, ziele angielskie sól, pieprz 8 kromek bagietki 4 plasterki sera żółtego Wykonanie: Cebulę obieramy, kroimy na pół, a następnie na cienkie plasterki. Wrzucamy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 20 min. Kiełbasę obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do zupy. Podajemy z grzankami z żółtym serem, wcześniej przygotowanymi w piekarniku. Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem i wrzucamy cebulę. Do cebuli dodajemy ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę i przyprawiamy tymiankiem i kminkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.kuchniamagdaleny.pl/2016/11/zupa-cebulowa-z-kielbasa.html