Naleśniki Kebab – Składniki na farsz: 600-700g filtów z piersi kurczaka przyprawa do kurczaka kebab-gyros 2 czerwone cebule 1 kapusta pekińska (taka ok. 1kg) 10 ogórków konserwowych (lub więcej wg uznania) 2 papryki czerwone olej rzepakowy do smażenia Naleśniki Kebab – składniki na sos czosnkowy: z przepisu tutaj: Sos czosnkowy z ziołami – ilość sosu zalecam podwoić ;) Naleśniki Kebab – to propozycja na wytrawne naleśniki, na które inspirację znalazłam w jeden z sieci naleśnikowych – Manekinie ;) Naleśniki przepis podstawowy Przygotować sos czosnkowy wg przepisu: Sos czosnkowy z ziołami Kurczaka oczyścić, pokroić w kosteczkę, doprawić przyprawą kebab-gyros. Naleśniki Kebab – składniki na ciasto naleśnikowe: 4 jajka 400g mąki pszennej 400ml wody 400ml mleka szczypta soli 4 łyżki oleju do ciasta olej do smażenia W oryginale znajdziecie kapustę pekińską, kurczaka gyros, ogórka konserwowego oraz cebulkę i sos – u nas dodatkowo czerwona papryka. Usmażone naleśniki posmarować sosem czosnkowym, na to wyłożyć poszatkowaną kapustę pekińską, kurczaka, ogórki, cebulkę oraz paprykę.