Spaghetti z dynią i pieczarkami

Małgorzata

Obiad

03.11.2016 22:18

Spaghetti z dynią i pieczarkami

Składniki 6 pieczarek 300 g dyni 1/2 szkl pure z tykwy lub dyni 1-2 ząbki czosnku 500 ml bulionu warzywnego tymianek pieprz turecki papryka ostra w proszku imbir gałka muszkatołowa kurkuma sól 1/2 opakowania makaronu spaghetti olej do smażenia 1/2 szkl startego żółtego sera 1. Pieczarki kroimy w plastry, podsmażamy na oleju do lekkiego zrumienienia. 3. Kiedy zmięknie zagęszczamy sos pure, ja użyłam z tykwy. Zalewamy bulionem, wrzucamy dynię pokrojoną w kostkę i dusimy pod przykryciem. Bardzo smaczne danie do przygotowania w 30 minut a do tego wegetariańskie.

Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2016/11/03/spaghetti-z-dynia-i-pieczarkami/

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Małgorzata

facebook