Sernik na zimno z jabłkową galaretką

Anna
Boże Narodzenie
29.10.2016 11:54
Sernik na zimno z jabłkową galaretką

Składniki: - 3 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego z szumem), - 700 g twarógu Delikatny Naturalny (President z Biedronki), - ok. 240 g ciasteczek owsianych z orzechami laskowymi (1 opakowanie i trochę z Biedronki), - 1 galaretka cytrynowa i 1/2 szklanki wrzątku, - 4 łyżki żelatyny, - 1-2 łyżki masła (stopionego), - 3-4 łyżki cukru (do smaku), - 1 łyżka cynamonu, - 1 łyżka cynamonu, - odrobina orzechów laskowych (zmielonych). Mieszamy, a następnie na tortownicę (ok. 24 cm.) na papier do pieczenia wykładamy spód ciasteczkowy, ugniatamy wypukłą stroną łyżki, posypujemy orzechami, wkładamy do lodówki. Tężejącą galaretkę jabłkową wylewamy na serek, ponownie wkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Przestygnięty sok, najlepiej jeszcze włożyć na ok. 30 min. do lodówki. Wykonanie: Ciasteczka blendujemy, z dodatkiem stopionego masła, ew. cynamonu. Do gorącego soku wsypujemy żelatynę dokładnie mieszamy, aby nie było grudek (nie gotujemy żelatyny!).

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://anamarisworld.blogspot.com/2016/10/sernik-na-zimno-z-galaretka-jabkowa.html
My space, my world. Ana Mari's World

My space, my world. Ana Mari's World

Anna

instagram

facebook