składniki: 400 g makaronu, u mnie pióra nr 17 Lubella 400 g makaronu, u mnie pióra nr 17 Lubella 1 wędzona makrela ok 300 g 1 duża cebula 200 ml śmietanki 30 % 2 żółtka pieprz, sól 2 żółtka pieprz, sól garść posiekanej natki pietruszki olej do smażenia Osączyć nieco na sicie, zostawić trochę wody w której gotował się makaron. Patelnię cały czas trzymać na ogniu i mieszać aż sos zgęstnieje i połączy się z makaronem. Aby całość nie była zbyt sucha podlać odrobiną wody w której gotował się makaron. Śmietankę wymieszać z żółtkami, doprawić dobrze świeżo zmielonym pieprzem i odrobina soli ( makrela jest dosyć słonawa). Gdy cebulka zmięknie na patelnię wlać śmietanę wymieszaną z żółtkami.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2016/10/makaron-z-wedzona-makrela.html