Keksówkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce jeszcze na ok 30-40 min Keksówkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce jeszcze na ok 30-40 min pieczemy w 170 stopniach 30-35 min polecam Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 7g suchych drożdży 60g masła ¼ szklanki cukru 1/3 szklanki mleka ¼ szklanki wody 2 jaja 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego(lub opakowanie cukru waniliowego) szczypta soli nadzienie: 1 szklanka cukru 2 łyżeczki mielonego cynamonu 50g roztopionego masła Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleko i roztapiamy w nim masło, odstawiamy do ostygnięcia. Wykładamy ciasto na blat, lekko oprószamy mąką, rozwałkowujemy na prostokąt o wielkości keksówki, w której będziemy piec ciasto. Prostokąt tniemy na 6 równych pasków, układamy je jedne na drugim /strona cynamonowa na górze/. Bardzo ciekawy pomysł na ciasto,moje dzieci były zachwycone ,pochłonęły je bardzo szybko-pyszne maślano-cynamonowe wilgotne i nie trzeba kroić....