Ciasto: - 40 dag mąki - 25 dag cukru - 8 jaj - 1 margaryna - cukier z wanilią - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - 10 dag wiórków kokosowych - 10 dag mielonych orzechów - 10 dag maku - 2 łyżki kakao - 4 łyżki kwaśnej śmietany Margarynę ucieramy z cukrem, a następnie dodajemy do niej kolejno po jednym żółtku. mleka - 2 łyżki mąki pszennej - 2 łyżki mąki ziemniaczanej - 1 masło - 1 szklanka cukru - 2 żółtka Jabłka obrać, pokroić na grubszy tryb wlać wodę wsypać cukier i gotować aż zmiękną. Ciasto dzielimy na 4 części, do 1 dodajemy wiórki kokosowe i łyżkę śmietany, do drugiej mak i łyżkę śmietany, do 3 orzechy i łyżkę śmietany, a do czwartej kakao i łyżkę śmietany. Mieszamy z mąką i proszkiem do pieczenia, na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek. - 1 kg. jabłek - 10 łyżek cukru - 6 łyżek wody - 2 galaretki cytrynowe, pomarańczowe lub agrestowe Masa budyniowa Mąki i żółtka rozmieszać w pół szklanki mleka, pozostałe zagotować z cukrem.