Tacos

Anna
Przekąski
03.09.2016 15:43
Tacos

Składniki: 500 g mięsa mielonego 100 g fasoli czerwonej 1 pomidor 1 czerwona papryka 100 g kukurydzy 1 cebula Kilka listków sałaty 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy sól, pieprz 1 cebula czerwona 100 g mąki kukurydzianej 50 g mąki pszennej Składniki na sos taco: 1 cebula 2 papryki czerwone 2 ząbki czosnku 1 łyża oliwy 1/2 łyżki chili, ziół prowansalskich, mielonej kolendry 1 puszka pomidorów bez skórki sól, pieprz Ja pokochałam kuchnię meksykańską za kolory, które widnieją w potrawach na naszych talerzach, a tacos pokazuje właśnie wszystko co najlepsze z tej kuchni. Cebulę kroimy na drobna kostkę, która podsmażamy na patelni do zeszklenia. Na wcześniej przygotowanych plackach układamy mięso mielone oraz pokrojone warzywa. Sposób przygotowania: Na początku przygotujemy sos taco. To danie znajdziemy prawie na każdym rogu tego kraju. Placki smażymy na suchej patelni, obustronnie, aż się zarumienią. Dodajemy do tego mięso mielone oraz sól i pieprz. Ja jednak zapraszam na wersję z mięsem mielonym. Na początku smażymy drobno pokrojoną cebulę. Opis Tacos przepis : Tacos przepis to najsłynniejsze danie uliczne w Meksyku. Polecamy również inne przepisy na dania główne.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/tacos/