Sernik śmietankowy jak ptasie mleczko

Weronika
Ciasta
01.09.2016 9:33
Sernik śmietankowy jak ptasie mleczko

(ostatnio robiłam z podwójnej porcji i rozdzieliłam na dwie blachy, ciasto siedziało w piekarniku 15 minut w 200 st. i 20 minut w 180 st. wszystko zależy od piekarnika. Masę przekładam do okrągłej blachy o średnicy ok 28 cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko na dno) i wkładam do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piekę ok 15 minut następnie zmniejszam temperaturę do 180 stopni i piekę ok 40 minut ale nie zawsze, trzeba obserwować. Na koniec białka ubijam ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodaję do masy twarogowej i mieszam delikatnie ale dokładnie trzepaczką do jajek (równie dobrze można mieszać łyżką czy mikserem na bardzo wolnych obrotach). Składniki: twaróg sernikowy ( u mnie President ) 1 kg jajka 7 szt. budyń śmietankowy 1 szt cukier 1 szklanka cukier waniliowy 15 g Oddzielam żółtka od białek. Mi jednak udało się dowiedzieć jak on to robi, że sernik jest delikatny a nie twardy i bardzo twarogowy jak zazwyczaj są robione serniki. Ja ogólnie nie jestem specjalistką w robieniu serników raczej od tego u nas w domu jest mój mąż.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://kuchniaviki.blogspot.com/2016/08/sernik-smietankowy-jak-ptasie-mleczko.html?showComment=1472674080310