Składniki na sos: - 500 g mięsa mielonego - 800 g pomidory w puszcze (2 puszki) - 2 cebule średniej wielkości - 3 ząbki czosnku - pęczek pietruszki, seler, 2 marchewki - łyżeczka cukru - sól i pieprz wg. uznania - łyżeczka oregano Przygotowanie: Na patelni rozgrzać olej rzepakowy / oliwę z oliwek, podsmażyć warzywa korzenne, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy mięso jest odpowiednio przygotowane, dodajemy pomidory z puszki, sól, pieprz, cukier, oregano, dusić 20/30 min pod przykryciem. Niezbędne produkty : - oliwa z oliwek/olej rzepakowy - makaron spaghetti - bazylia do dekoracji +
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://blokwpiwnicy.blogspot.com/2016/01/spizarnia-superszybkie-spaghetti.html