Francuska zupa cebulowa

Anna
Zupy
24.07.2016 16:50
Francuska zupa cebulowa

Składniki: 1 kg cebuli 1,5 l bulionu (najlepiej wołowy) 45 g masła 15 g mąki pszennej 100 g tartego sera ementaler sól, pieprz 4 kromki chleba liść laurowy Nigdy nie spodziewałam się, że z cebuli można przyrządzić tak pyszne danie i nigdy nie uwierzyłam, że jest tam tylko cebula. Zupę zapiekamy w piekarniku w temperaturze 200 stopni do momentu aż ser się rozpuści i zarumieni. Opis francuska zupa cebulowa: Francuska zupa cebulowa – zupa, która brzmi banalnie. Od momentu zagotowania zupy gotujemy jeszcze przez ok. 15-20 min na małym ogniu. Na górę zupy dodajemy usmażony wcześniej chleb i posypujemy startym serem. W garnku rozgrzewamy oliwę z oliwek oraz dodajemy do tego masło. Opiekamy kromki chleba w tosterze lub w piekarniku. Nie ma nic prostszego i szybszego to wykonania niż właśnie ta zupa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://foodmagazine.pl/francuska-zupa-cebulowa/