Leczo z cukinii i wiejskiej kiełbasy

Agnieszka
Obiad
14.07.2016 16:05
Leczo z cukinii i wiejskiej kiełbasy

Składniki: - 1 duża cukinia - 1 papryka czerwona - pół puszki pomidorów bez skóry - 200g kiełbasy wędzonej - duża cebula - mały pęczek natki pietruszki - 3 łyżki keczupu - olej - sól - pieprz - papryka czerwona w proszku Sposób przygotowania: - Cukinię myjemy, obieramy, kroimy na pół i wyjmujemy nasienie, resztę cukinii kroimy w grubą kostkę. - Paprykę myjemy, wyjmujemy gniazdo nasienne, kroimy paprykę w kostkę i podsmażamy na oleju do miękkości. - Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. - Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy. - Dodajemy keczup, sól, pieprz i paprykę czerwoną w proszku do smaku.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://cukiernia-pychotki.blogspot.com/2016/07/leczo-z-cukinii.html