Biszkopt z samych białek- z jabłkami

Katarzyna
Ciasta
29.06.2016 22:18
Biszkopt z samych białek- z jabłkami

1 łyżka oliwy ½ kg jabłek Wykonanie: Białka ubić na sztywno, dodawać stopniowo cukier, następnie postawić naczynie z ubitą piana na garnek z wrzącą wodą i ubijać do momentu zgęstnienia piany. Składniki: 4 białka jaj 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 5 łyżek mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 aromat cytrynowy Niewiarygodne, że z kilki białek, z dodatkiem odrobiny cukru i kilku łyżeczek mąki powstaje taka pyszna alternatywa tradycyjnej szarlotki!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2014/03/biszkopt-z-samych-biaek-z-jabkami.html