Składniki: filet z indyka ok. 800 g 100 g szynki dojrzewającej (parmeńska, włoska) 3 łyżki oleju z suszonych pomidorów Nadzienie: 1 łyżka oliwy i masła 1/2 cukinii 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 pęczka natki pietruszki 30 g mozzarelli startej 30 g parmezanu 60 g sera feta 6 kawałków suszonych pomidorów sól pieprz Dodatkowo: wykałaczki 2 łyżki oleju z suszonych pomidorów 4 łyżki wody lub białego wina Mięso musimy opłukać, osuszyć, położyć na desce, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem na cieńszy filet (tak około 1,5-2 cm). Po środku kładziemy pasek nadzienia z cukinią, na nią pokrojoną fetę i na sam wierzch pokrojone w paski suszone pomidory. Na roladzie ułożonej łączeniem do góry kładziemy plastry szynki (tak aby na siebie zachodziły). Tym razem skorzystałam z przepisu na roladę z indyka faszerowaną moimi ulubionymi rzeczami. Rolada wyszła pyszna, a ja oprócz rolady znalazłam tam jeszcze kilka innych super przepisów, które na pewno wykorzystam :). Doprawiamy go solą i pieprzem i nacieramy 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów. Roladę smarujemy 2 łyżkami oleju z suszonych pomidorów. Dodajemy startą na tarce cukinię i smażymy ok. 5 minut. Odstawiamy na ok. 2 godziny w temp. pokojowej. Po tym czasie na dno naczynia wlewamy wodę lub wino.