Składniki 4 szkl mąki 500 ml mleka 60 g drożdży 1 szkl cukru pudru 1 szkl białek 250 g masła szczypta soli ok. 1/2 szkl mielonych orzechów włoskich 1. 4. Dużą blaszkę ( 25 x 40 cm ) lub dwie mniejsze smarujemy masłem i obsypujemy pokruszonymi biszkoptami. 6. Kiedy urośnie do wysokości blaszki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni i pieczemy około 60 minut do zrumienienia. W ciepłym mleku rozprowadzamy pokruszone drożdże z łyżką cukru pudru. 5. Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy je do formy i posypujemy zmielonymi orzechami. 3. Dosypujemy szczyptę soli i wyrabiamy ciasto ręcznie lub robotem. 2. Białka ubijamy na sztywną pianę dosypując pozostały cukier. Ta drożdżówka to idealna propozycja na pozbycie się tego dylematu.