Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem

Katarzyna
Obiad
17.06.2016 8:25
Pierożki „Pałki” na głębokim tłuszczu z kurczakiem

Składniki:3 pojedyncze filety z kurczaka4 szklanki wody2 ząbki czosnku2 kostki drobiowe3 szklanki mąki25 dag żółtego sera2 jajkasól i pieprz do smakubułka tarta do panierkitłuszcz do głębokiego smażeniaWykonanie:Wodę wlać do garnka, rozpuścić kostki drobiowe, dodać posiekany czosnek, sól i pieprz do smaku, zagotować i włożyć mięso i ugotować do miękkości. Wyśmienicie smakuje w towarzystwie warzyw i ziemniaków na tradycyjnych talerzu obiadowym, ale również świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Odlać 3 szklanki bulionu do ciasta, dodawać powoli mąkę energicznie mieszając i gotować na wolnym ogniu przez 3 minuty do powstania ciasta. Smażyć na głębokim tłuszczu na ciemno żółty kolor, co jakiś czas obracając.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com/2016/05/pierozki-paki-na-gebokim-tuszczu-z.html

Tradycyjna Kuchnia

Katarzyna