Składniki na biszkopt : Masa śmietanowa : - 400 ml śmietany 30 % - 1 cukier waniliowy - 2-3 łyżki cukru - 1 łyżka z czubkiem, żelatyny rozpuszczona w 1/4 szklance wrzątku - 300-400 g świeżych truskawek Przygotowanie : - Bardzo zimną śmietanę ubijamy z cukrami mikserem aż będzie sztywna, wlewamy rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę i chwilkę miksujemy, (trochę pozostawiamy do ozdoby ). - Po długim chłodzeniu z rolady odkrawam końce, ciasto układamy na półmisku, dekorujemy odrobiną śmietany, truskawkami i cukrem pudrem. - Zawijamy ją w folię aluminiową i odkładamy na godzinę do lodówki.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.kulinarnefantazjemarioli.pl/2016/05/rolada-truskawkowa.html