Składniki: - 500 g serka Mój ulubiony, - 300 g śmietanki 30%, - 1,5 opakowania żelatyny fix do deserów Dr.Oetker, - 1 łyżeczka cukru waniliowego, - 5 łyżek cukru pudru, - 1 galaretka truskawkowa Dr.Oetker, - 1 galaretka cytrynowa Dr.Oetker, - kilkanaście okrągłych biszkoptów, - 1 łyżka soku z cytryny, - 1 banan, - ok.7-8 truskawek. Żelatynę do deserów przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, czyli miksujemy ją z 75 ml zimnej wody i 150 ml gorącej wody (proporcje na 1,5 opakowania żelatyny). W dwóch ćwiartkach na przeciw siebie układamy plasterki bananów i smarujemy je sokiem z cytryną, dzięki temu nie ściemnieją. Zalewamy tężejącą galaretką cytrynową (galaretka musi być lekko stężała, bo inaczej wyleje się poza określone ćwiartki lub wsiąknie w masę serową). Z papieru technicznego lub kartonu wycinamy 2 paski o długości 24 cm, a wysokie na 3 cm. W dwóch miseczkach przygotowujemy galaretki wg przepisu na opakowaniu i odstawiamy do stężenia.