Dziś polecam wersję burgera po grecku z fetą i oliwkami :)Składniki: (ok. 4-5 sztuk) - 500 g wołowiny, - 1 czerwona cebula, - kilka ziarenek kolendry, - kilka listków świeżej mięty, - garstka natki pietruszki, - odrobina oliwy z oliwek, - 2 ząbki czosnku, - sól, - pieprz. Sos jogurtowo-miętowy: - 3-4 łyżki jogurtu greckiego/bałkańskiego, - doniczka świeżej mięta/lub przyprawa mięta zielona otarta (np. Kotanyi) - sól, pieprz, cukier drobnoziarnisty, - 1-2 łyżki soku z limonki/cytryny. Następnie bułki przekrajamy na pół podgrzewamy chwilę na grillu, a następnie układamy nasze ulubione składniki: sos na spód, sałata, feta, mięso, ser cheddar, pomidor, cebula, oliwki, ponownie sos. Najlepiej smakują te domowe, gdyż wiem co w nich jest i z jakiego mięsa są zrobione. Grillujemy z każdej strony do zarumienienia (po ok. 1-2 minuty). dodatkowo: - czarne oliwki, - plastry czerwonej cebuli, - pomidor malinowy, - feta, - ser tostowy/cheddar, - bułki hamburgerowe, - sałata.