Jeszcze chwilę i pewnie wystarczy im tylko sałata, skropiona sokiem z cytryny, bo oliwa jest przecież za tłusta ;) SKŁADNIKI: 150 g makaronu Tagliatelle 1 szalotka 1 ząbek czosnku 150 g ricotty 3 garści świeżego szpinaku 100 g wędzonego łososia 2 gałązki świeżego oregano sól pieprz oliwa Dodać posiekaną drobno szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilkę podsmażyć uważając, aby czosnek się nie przypalił. Gotowe danie podawać z drugą częścią łososia ułożoną w małych kawałkach na wierzchu. Połowę łososia podzielić na małe kawałki i dodać na patelnię, wymieszać. Na szczęście, obiad jeszcze jedzą, choć przyznam, że zaczynają już lekko wybrzydzać.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://www.xn--kuchniawopaach-qnc.pl/2016/04/tagliatelle-z-ricotta-szpinakiem-i.html