Składniki: (ok. 10 sztuk) - 500 g wołowiny, - 1 czerwona cebula, - kilka ziarenek kolendry, - kilka listków świeżej mięty, - garstka natki pietruszki, - odrobina oliwy z oliwek, - 2 ząbki czosnku, - sól, - pieprz. Sos jogurtowo-miętowy: - 3-4 łyżki jogurtu greckiego/bałkańskiego, - doniczka świeżej mięta/lub przyprawa mięta zielona otarta (np. Kotanyi) - sól, pieprz, cukier drobnoziarnisty, - 1-2 łyżki soku z limonki/cytryny. Mięso formułujemy w ręku na ok. 10 cm kawałki, Patyczki do szaszłyków wbijamy w środek mięsa. Grillujemy z każdej strony do zarumienienia po ok. 1-2 minuty.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://anamarisworld.blogspot.com/2016/04/mielone-na-patyku-z-sosem-jogurtowo.html