Na środek wylewamy 3 łyżki masy czekoladowej, następnie na środek poprzedniej masy 2 łyżka masy śmietanowej, znowu 3 czekoladowej i 2 śmietanowej, itd. Żelatynę przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu, czyli na 1,5 opakowania potrzebujemy 150 ml wrzątku i 100 ml zimnej wody. Ostatnio był Dzień Czekolady, więc zajadaliśmy się czekoladowym sernikiem bez pieczenia, a dokładniej sernikiem z efektem zebry na zimno. Na końcu zostało mi trochę masy czekoladowej, więc wylałam ją całą. Masę dzielimy na części- 1/4 i 3/4 masy. Gdy ostygnie, przekładamy ją do 3/4 masy i mieszamy łopatką.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://kolorowowkuchni.blogspot.com/2016/04/sernik-zebra-na-zimno.html