Składniki 4 udka indycze bez kości i skóry 250 g pieczarek 2 gałązki selera naciowego kawałek selera 1 pietruszka 1 papryczka chilli bez pestek 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 2 średnie marchewki 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego Smażyć chwilę, a następnie wlać dwie szklanki wody, sos sojowy i dusić pod przykryciem na małym ogniu aż mięso i warzywa będą miękkie. Udka podzielić na dwie lub trzy części, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem. Masło rozgrzać w rondlu i podsmażyć udka na rumiano z każdej strony. Ale to ma swoje zalety, bo będę miała więcej czasu na inne rzeczy.
➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres:
http://smakiuczucie.blogspot.com/2016/04/kocioek-prowansalski.html