Masa serowa: 300g malin 600g mielonego twarogu na sernik 400g naturalnego jogurtu 150g cukru pudru 5 łyżek wiórków kokosowych 6 łyżeczek żelatyny Do ozdoby: 250ml schłodzonej śmietanki 30% lub 36% 2 łyżeczki cukru pudru 1 fix do śmietany wafelki i rurki trochę wiórków kokosowych maliny posypka cukrowa w kształcie serduszek Spód: 3. Masę przełożyć do tortownicy o średnicy 22-23cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno (ja użyłam tortownicy o średnicy 20cm z wysokim brzegiem 9cm). Torcik malinowy z wiórkami kokosowymi bez pieczenia Składniki: Spód: 200g kakaowych herbatników 120g masła 3 łyżki dżemu malinowego (możemy zastąpić porzeczkowym, truskawkowym) 9. Schłodzone ciasto wyjąć z lodówki, oddzielić ciasto od brzegów tortownicy i delikatnie zdjąć obręcz. Masa serowa: 4. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody (w około 1/3 szklanki wody). Krem jest z dodatkiem wiórków kokosowych, które delikatnie i ciekawie zmieniają smak. Dlatego zapraszam dzisiaj na przepyszny, lekki torcik z malinami, na jogurcie i serze. 8. Krem przełożyć do przygotowanej tortownicy, wyrównać i wstawić do lodówki na parę godzin, aż masa dobrze stężeje. 7. Żelatynę rozmieszać z kilkoma łyżkami kremu i wlać ją do pozostałej masy, wymieszać. (bardzo zmodyfikowany przepis z gazetki Pieczenie jest proste nr 4/2011). 6. Do dużej miski przełożyć twaróg, dodać jogurt, cukier puder, wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać.