Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 1/2 l wody 250 g pieczarek 2 cebule 1 szklanka płatków owsianych sól, pieprz do smaku Wykonanie: Kaszę dokładnie wypłukać i ugotować w wodzie do miękkości. Gdy ostatnio byłam w domu mama kupiła sporą ilość kaszy jaglanej, która do tej pory nie była u nas zbyt popularna i nie do końca wiedziałyśmy co z nią zrobić. Po poszperaniu okazało się, że potraw z jej użyciem jest sporo i na pierwszy ogień poszły znalezione na blogu In my coffee kitchen kotleciki jaglane. Podsmażyłam pieczarki pokrojone w talarki na oleju, następnie dolałam do nich trochę wody i poddusiłam niecałe 10 minut pod przykryciem. Wyszły bardzo dobre, jednak jak na nasz gust odrobinę za suche, dlatego polecam zrobienie do nich sosu pieczarkowego. Podawać z ulubionymi dodatkami i sosem pieczarkowym* SMACZNEGO :) *sos pieczarkowy robiłam bardzo na oko. Do wystygniętej kaszy jaglanej dodać pieczarki z cebulą oraz przyprawy, dokładnie wymieszać.