Rożki z rukoli z serkiem łososiowym

Kasia
Przekąski
19.03.2016 8:22
Rożki z rukoli z serkiem łososiowym

Taka trochę rozbieżność jeżeli chodzi i imprezy, jednak rukolowe rożki będą pasowały wszędzie. 12 porcji Składniki: ciasto 2 łyżki miękkiego masła 75 g świeżej rukoli 125 g mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka płaska soli nadzienie 275 g twarogu chudego 100 g wędzonego łososia pęczek kopru sól i pieprz do smaku ( jeżeli nie macie takich rurek zwińcie w rożek kartkę papieru i owińcie folia aluminiową, tak jak Ja na zdjęciu) Rurki pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C ok 10-15 minut, aż się lekko zarumienią. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: rukolę blendujemy z masłem, na stolnicę wykładamy mąkę, sól, proszek do pieczenia i zblenowaną rukolę z masłem. Rozwałkowujemy ciasto na grubość 0,3 mm i tniemy w paski o grubości 1 cm i długości ok 12 cm.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2016/03/rozki-z-rukoli-z-serkiem-ososiowym.html